Topeng, pahami liwat standar

1580804282817554

Saiki, perang nglawan pneumonia sing disebabake novel coronavirus diwiwiti. Minangka "pertahanan pertama" kanggo nglindhungi kebersihan diri, penting banget kanggo nyandhang topeng sing cocog karo standar pencegahan epidemi. Wiwit N95, KN95 nganti topeng bedah medis, wong biasa bisa uga duwe bintik-bintik buta ing pilihan topeng. Ing kene, kita ngringkes poin-poin ilmu ing bidhang standar kanggo mbantu sampeyan ngerteni topeng umum.
Apa standar kanggo topeng?
Saiki, standar utama China kanggo masker kalebu GB 2626-2006 "Alat proteksi pernafasan tipe filter self-priming tipe anti-partikel respirator", GB 19083-2010 "Persyaratan teknis masker pelindung medis", YY 0469-2004 "Persyaratan teknis kanggo medis masker bedah ", GB / T 32610-2016" Spesifikasi Teknis Masker Pelindung Saben Dina ", lsp., kalebu perlindungan tenaga kerja, perlindungan medis, perlindungan sipil lan lapangan liyane.

GB 2626-2006 "Alat Proteksi Pernapasan Respirator Penyaring Anti-Partikuler Respirator" diproklamasi dening mantan Administrasi Umum Pengawasan Kualitas, Inspeksi lan Karantina lan Komite Manajemen Standardisasi Nasional. Iki minangka standar wajib kanggo teks lengkap lan dileksanakake tanggal 1 Desember 2006. Objek perlindungan sing ditemtokake ing standar kalebu kabeh jinis bahan partikel, kalebu bledug, asap, kabut lan mikroorganisme. Iki uga nemtokake produksi lan spesifikasi teknis peralatan protèktif pernapasan, lan bahan, struktur, tampilan, kinerja, lan efisiensi filtrasi topeng debu (Tingkat resistensi debu), resistensi pernapasan, metode uji coba, identifikasi produk, pengepakan, lsp. syarat

GB 19083-2010 "Syarat Teknis Masker Pelindung Medis" dipromosekake dening mantan Administrasi Umum Pengawasan Mutu, Pemeriksaan lan Karantina lan Komite Manajemen Standardisasi Nasional, lan dileksanakake tanggal 1 Agustus 2011. Standar iki nemtokake persyaratan teknis, tes cara, pratandha lan instruksi panggunaan topeng proteksi medis, uga kemasan, transportasi lan panyimpenan. Cocog kanggo digunakake ing lingkungan kerja medis kanggo nyaring partikel udara lan mblokir tetesan, getih, cairan awak, sekresi, lan liya-liyane. 4,10 standar disaranake, lan liyane wajib.

YY 0469-2004 "Syarat Teknis Masker Bedah Medis" dipromosikan dening Administrasi Pangan lan Obat Negara minangka standar kanggo industri farmasi lan dileksanakake tanggal 1 Januari 2005. Standar iki nemtokake persyaratan teknis, metode tes, pratandha lan instruksi kanggo digunakake, bungkus, transportasi lan panyimpenan topeng bedah medis. Standar kasebut negesake manawa efisiensi filtrasi bakteri topeng ora kurang saka 95%.
GB / T 32610-2016 "Spesifikasi Teknis Masker Pelindung Saben Dina" diterbitake dening mantan Administrasi Umum Pengawasan Mutu, Inspeksi lan Karantina lan Komite Manajemen Standardisasi Nasional. Iki minangka standar nasional pertama negara kanggo topeng proteksi sipil lan dileksanakake tanggal 1 November 2016. Standar kasebut nyakup persyaratan bahan topeng, persyaratan struktural, syarat identifikasi label, persyaratan tampilan, lsp. Indikator utama kalebu indikator fungsional, efisiensi filtrasi materi partikel , indikator resistensi kadaluwarsa lan inspiratif, lan indikator adhesi. Standar kasebut kudu nggawe topeng supaya bisa nglindhungi cangkem lan irung kanthi aman lan kuwat, lan aja ana sudhut lan ujung sing cetha sing bisa disentuh. Nduwe peraturan rinci babagan faktor sing bisa nyebabake awak manungsa kayata formaldehida, pewarna, lan mikroorganisme kanggo mesthekake yen masarakat bisa nganggo. Keamanan nalika nganggo topeng protèktif.

Apa topeng umum?

Saiki topeng sing paling asring disebutake kalebu KN95, N95, topeng bedah medis lan liya-liyane.

Pisanan yaiku topeng KN95. Miturut klasifikasi standar nasional GB2626-2006 "Alat proteksi pernafasan self-priming filter-type anti-particulate respirator", topeng dipérang dadi KN lan KP miturut tingkat efisiensi elemen filter. Jinis KP cocog kanggo nyaring partikel sing berminyak, lan tipe KN cocog kanggo nyaring partikel non-berminyak. Antarane, nalika topeng KN95 dideteksi karo partikel natrium klorida, efisiensi filtrasi kudu luwih gedhe utawa padha karo 95%, yaiku efisiensi filtrasi partikel non-berminyak ing ndhuwur 0,075 mikron luwih gedhe utawa padha karo 95%.

Topeng N95 minangka salah siji saka sangang topeng pelindung partikel sing disertifikasi dening NIOSH (Institut Keamanan lan Kesehatan Pekerjaan Nasional). "N" tegese ora tahan karo minyak. "95 ″ tegese yen kena partikel tes khusus sing ditemtokake, konsentrasi partikel ing njero topeng luwih saka 95% luwih murah tinimbang konsentrasi partikel ing njaba topeng.

Apa ana topeng ing "Tandha Tembung Pin"?

Ing tanggal 9 November 2018, T / ZZB 0739-2018 "Respirator Asap Minyak Sipil" sing digawe dening Jiande Chaomei Daily Chemical Co., Ltd. dirilis dening Asosiasi Konstruksi Merek Zhejiang.
Indikator teknis utama standar iki disetel miturut karakteristik kinerja produk, waca GB / T 32610-2016 "Spesifikasi Teknis kanggo Masker Pelindung Saben Dina", digabungake karo GB2626-2006 "Respirator Partikel Disaring Timer", GB19083-2010 " Standar Perlindhungan Medis kayata Topeng, US NIOSH "Masker Pelindung" lan Uni Eropa EN149 "Masker Pelindung" umume digunakake ing area perlindungan pernapasan kanthi hubungan karo konsentrasi partikel berminyak sing akeh (kayata pawon lan lingkungan barbecue). Standar kasebut negesake manawa efisiensi filtrasi partikel berminyak luwih saka 90%, lan indikator sing isih didhasarake cocog karo standar level topeng sipil level A lan standar topeng proteksi tenaga kerja sing bukti minyak ing Eropa lan Amerika Serikat, lan nyedhiyakake syarat sing luwih dhuwur kanggo bocor, resistensi ambegan, indikator mikroba, lan pH. Nambahake sarat indeks hipersensitivitas sing telat.

Ana akeh topeng protèktif kanthi partikel non-berminyak KN90 \ KN95 ing pasar. Topeng pelindung tipe KP asring duwe resistensi sing dhuwur banget, lan estetika lan kenyamanane minangka standar topeng pelindung industri, sing angel kanggo nyukupi kabutuhane masarakat saben dinane.

Formulasi standar topeng asap minyak sipil nduweni pengaruh positif ing kesehatan masarakat. Kanggo mayoritas buruh pawon, formulasi standar iki mbantu milih peralatan protèktif sing cocog kanggo lingkungan kerja.

Banjur ana topeng bedah medis. Miturut definisi YY 0469-2004 "Syarat Teknis Masker Bedah Medis", topeng bedah medis "dipakai dening staf medis klinis ing lingkungan operasi sing invasif, kanggo menehi perlindungan kanggo pasien sing ngalami perawatan lan staf medis sing nindakake operasi invasif, lan nyegah Topeng bedah medis sing disebar dening getih, cairan awak lan cipratan minangka topeng sing dienggo dening staf medis ing kantor. " Topeng jinis iki digunakake ing lingkungan medis kayata klinik rawat inap, laboratorium, lan ruang operasi, lan dipérang dadi lapisan anti banyu, lapisan filter, lan lapisan kenyamanan saka njaba nganti njero.

Pilihan topeng ilmiah

Para ahli ujar manawa saliyane menehi perlindungan sing efektif, nyandhang topeng uga kudu nganggep kenyamanan sing nganggo lan ora nggawa efek negatif kayata bebaya biologis. Umume, yen kinerja topeng protèktif luwih dhuwur, pangaribawa luwih gedhe tumrap kinerja kenyamanan. Nalika wong nganggo topeng lan nyedhot, topeng kasebut duwe resistensi tartamtu tumrap aliran udara. Nalika resistensi inhalasi gedhe banget, sawetara wong bakal ngelu, sesak dada lan rasa ora nyaman liyane.

Wong sing beda duwe industri lan fisiologi sing beda-beda, mula duwe syarat sing beda kanggo panyegelan, perlindungan, kenyamanan, lan adaptasi topeng. Sawetara populasi khusus, kayata bocah-bocah, wong tuwa, lan wong-wong sing nandhang penyakit pernapasan lan penyakit kardiovaskular, kudu milih jinis topeng kanthi tliti. Ing premis sing aman, aja nganti kacilakan kayata hypoxia lan pusing nalika wis suwe.

Pungkasane, ngelingake kabeh wong manawa ora apa jinis topeng, kudu ditangani kanthi bener sawise digunakake supaya ora dadi sumber infeksi anyar. Biasane nyiyapake sawetara topeng lan ganti ing wektu kanggo nggawe pertahanan pertama kanggo nglindhungi kesehatan. Mugo-mugo sehat kabeh!

Kaya perusahaan

Jiande Chaomei Daily Chemical Co., Ltd. didegaké ing taun 1996. Perusahaan kasebut minangka perusahaan teknologi tinggi sing khusus ing riset lan pangembangan lan manufaktur produk proteksi napas. Iki uga dadi produsen topeng profesional PPE Cina kelas profesional tingkat lanjut saka topeng. , Minangka salah sawijining perusahaan domestik paling awal sing melu bidang iki. Perusahaan iki duwe area bangunan 42.000 meter persegi. Saiki, perusahaan duwe kapasitas produksi tahunan luwih saka 400 yuta topeng profesional. Ing taun 2003, miturut pandhuan Komisi Pembangunan Nasional lan Reformasi, Korea Utara kanthi eksklusif menehi perlindungan kanggo Rumah Sakit Beijing Xiaotangshan, Rumah Sakit Ditan, Rumah Sakit Penyakit Infeksi Beijing, Departemen Logistik Umum PLA, 302 lan 309 Rumah Sakit Persahabatan China-Jepang lan Nasional Topeng "SARS" Pusat Cadangan Bahan Darurat.

Kanggo nglawan pneumonia coronavirus jinis anyar iki, Korea Utara lan Amerika Serikat kanthi cepet ngelingake karyawan sekitar kanthi gaji kaping telu kanggo menehi jaminan materi paling kuat kanggo para pejuang sing gelut ing garis ngarep. Iki dipuji kanthi judhul Jaringan Berita CCTV!

1580804677567842

Puji kanggo perusahaan "tandha tembung" sing tliti, lan gayeng para pejuang sing berjuang ing garis ngarep. Masyarakat ing negara kasebut nguatake kapercayan, gotong royong, mobilisasi kabeh wong, lan nyegah lan ngontrol epidemi kasebut. Kita mesthi bakal menang perang nglawan epidemi kasebut.

Tips

Bubar, Institut Standardisasi Provinsi Zhejiang kanthi cepet nampilake luwih saka 20 standar internasional, manca, nasional, industri lan lokal kanggo kabutuhan standar pencegahan lan kontrol epidemi ing sekitar topeng proteksi medis, sandhangan pelindung medis, peralatan proteksi medis, lan liya-liyane, kanggo tuku lan ngimpor Malah wis nuntun perusahaan kanggo ngasilake topeng lan produk protèktif liyane sing gegandhengan kanggo nyediakake dhukungan teknis profesional standar, kanthi aktif mbantu ningkatake kualitas pencegahan epidemi lan produk kontrol, lan ngrampungake masalah kekurangan pasokan medis.


Wektu kiriman: Aug-31-2020